Motor- en autorijschool Henk van der Eerden

Motorrijles

Beste Motorliefhebbers

Zoals jullie al op de home-page hebben kunnen lezen werken wij met blokken van 3 uur. Hierdoor werk je effectief, goedkoop en snel aan je motorrijbewijs. Bovendien leer je op een leuke en snelle manier jezelf veilig door het verkeer te bewegen en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste van het motorrijden. Beknibbel niet op de rijlessen, bedenkt wel dat 1 keer vallen met de motor veel meer geld kost dan een paar extra lessen. En daarbij praat ik niet eens over de lichamelijke ongemakken die door een val kunnen ontstaan, dat is nog veel erger. Dus een goede opleiding om dat soort ellende te voorkomen is daarbij cruciaal. Dan word motorrijden pas leuk!

Ouder dan 24 jaar

Om dat te bereiken is de opleiding in een aantal fases verdeeld. Ben je 24 of ouder, mag je meteen met een zware motorfiets afrijden (A-Rijbewijs) dan is het examen in 2 fases ingedeeld; je moet eerst je AVB-examen doen. (A= Motor VB= Voertuigbeheersing) Als je dat goed afgerond hebt mag je het AVD-examen doen (A=Motor VD= Verkeersdeelneming). Voor je AVD-examen heb je overigens een theoriecertificaat voor de motor nodig, ook als je al een autorijbewijs hebt!

Het AVB Examen

Dit examen bestaat uit een aantal bijzondere verrichtingen, waarmee je laat zien dat je de motor volledig onder controle hebt. In totaal zijn er 12 oefeningen, die verdeeld zijn over 4 clusters (groepen). Van elke cluster is er 1 oefening verplicht (4 verplichte oefeningen dus) en daarnaast krijg je ook nog 3 keuze-oefeningen (de examinator kiest deze uit). Op je examen moet je dus in totaal 7 oefeningen doen. Van die 7 oefeningen moeten er 5 voldoende zijn om te slagen, je mag dus 2 oefeningen fout doen. Maar let op: de twee oefeningen die je eventueel fout doet mogen niet in hetzelfde cluster zitten, anders ben je alsnog gezakt! Je moet dus per cluster zeker 1 oefening voldoende hebben! Tevens is een valpartij (tje) natuurlijk ook uit den boze!

Het AVD Examen

Je kunt pas afrijden voor je AVD-examen als je in het bezit bent van een geldig motortheorie-certificaat en een geldig uitslagformulier van je AVB-examen, waaruit blijkt dat je met een positief resultaat dit examen hebt afgelegd. De examinator zal met het AVD-examen vooral opletten of je jezelf veilig door het verkeer kunt bewegen, zonder gevaar of hinder voor jezelf en anderen te veroorzakeen. Hierbij is inzicht, beheersing van het voertuig en een goede kennis van de verkeersregels van cruciaal belang om te kunnen slagen. Als je dit voor elkaar kunt krijgen zul je zonder problemen je examen met goed gevolg kunnen afsluiten. En dan kun pas echt gaan genieten van deze geweldige sport, die zoveel mensen al zoveel plezier heeft gegeven!

Jonger dan 24 jaar

Vanaf 19 januari 2013 is de zogenaamde Europese Derde Richtlijn in werking getreden. Dit houdt in dat als je jonger bent dan 24 jaar, je in drie fases je motorrijbewijs gaat halen.

Fase 1, A1 Rijbewijs
Je begint op een 11 kw. motorfiets (je mag vanaf 17 jaar gaan lessen!) en haalt op deze fiets je AVB en AVD examen, waarbij je natuurlijk ook je theoriecertificaat moet hebben. Je mag dan 2 jaar 11 kw. motoren rijden.

Fase 2, A2 Rijbewijs
Als je je A1 rijbewijs hebt gehaald, mag je na twee jaar opnieuw op examen voor je A2 rijbewijs (alleen AVD). Hiervoor hoef je ook geen theoriecertificaat te halen. Als je voor je A2-examen geslaagd bent mag je twee jaar 35 kw. motoren rijden.
Vanaf 1 januari 2014 is het ook mogelijk om vanaf je 20ste jaar rechtstreeks je A2 rijbewijs te halen, je hoeft dan op deze manier niet eerst je examen voor je A1 rijbewijs te doen.
Je moet dan natuurlijk wel voor je AVB-examen A2 geslaagd zijn, dan moet je je theorie examen halen en daarna je AVD-examen A2.
Wanneer je hiervoor geslaagd bent heb je ook je A2 rijbewijs, en mag je twee jaar tot 35 kw. motoren rijden.

Fase 3, A Rijbewijs
Weer twee jaar verder mag je op voor je A rijbewijs (alleen AVD), als je geslaagd bent mag je alle motorfietsen rijden. Hiervoor hoef je geen theoriecertificaat te halen.

motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor motor

Lessen

Algemeen

Aangesloten bij: BOVAG. CBR. VRB.

Personenauto (Examenplaats ‘s-Hertogenbosch)
Aantal examens:Tussen de 25 en 40
Slagingspercentage 1ste examen:96 – 100%
Slagingspercentage 2de examen:96 – 100%
Voertuigen:Honda CB500 F ABS, Yamaha YBR125.
Pakketten
Starterspakket van 3 uur:€ 140,-
Blokken van 3 uur:€ 140,-
8 Blokuren + AVB + AVD:€ 1475,-
10 Blokuren + AVB + AVD:€ 1750,-
Theoriecursus
Theorie-Boekenset:€ 65,-
Theoriecursus:€ 150,-
Examens
Theorie:€ 46,-
AVB (voertuigbeheersing):€ 126,-
AVD (verkeersdeelneming):€ 226,-
Welkom op de website van Henk van der Eerden.
Neem rustig een kijkje en neem bij interesse snel contact op door hieronder op de knop te klikken of te bellen naar het nummer wat onderaan deze pagina staat...
Bedankt vast voor de moeite!

Wie ben ik?


Hallo beste mensen,

Mijn naam is Henk van der Eerden.
De meeste van jullie zullen mij wel kennen via mijn motor- en autorijschool, waar ik al meer dan 30 jaar actief in ben. Ik doe dit nog steeds met plezier! Motorrijden zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het begon eigenlijk al vanaf mijn 14-de jaar, met de solex, automaat- en schakelbrommers, lichte motoren, zware motoren, enz. enz. incl. 6 jaar wegraces op alle circuits van de Benelux. Ik heb alles meegemaakt, heb alles gezien en ben daarom gepokt en gemazeld in de motorwereld. Ik vond het allemaal geweldig om te doen en te beleven. Deze instelling heeft me 25 jaar geleden doen besluiten om zelf een motor - autorijschool te beginnen. Om al mijn kennis, ervaring en het plezier in wat ik nog steeds beleef aan het motorrijden, over te gaan brengen aan jonge (en de ook wat oudere-jongere) beginnende motorrijder.

Tot aan de dag van vandaag vind ik het nog steeds geweldig om dit te doen, en ik denk dat ik het nog wel heel wat jaartjes verder vol zal houden. Hopelijk zie ik jullie snel bij mij op de rijschool, zodat ik deze passie ook met jullie kan gaan delen en dat jullie snel van deze geweldige sport kunnen gaan genieten!

Met vriendelijke groet,

Henk van der Eerden

Contact Details


bovag

Henk van der Eerden

Oude Vlijmenseweg 81

5223GL Den Bosch


Tel: 073-6231212

Mob: 06-24717478