Autorijles

Beste leerlingen

Welkom op onze site, fijn dat je even de moeite neemt om hier te kijken hoe wij bij onze rijschool werken. Wij geven hier zoveel mogelijk uitleg over onze rijschool en je kunt hier voor (bijna) al je vragen terecht.

Voor onze autorijlessen werken wij met een Audi A3 1.4 TFSI, die voor iedereen geschikt is. Voor lange mensen, maar ook voor hele kleine mensen, zelfs kleiner dan 1,50 meter. De stoel en het stuur in deze auto zijn zodanig goed te verstellen (naar boven en beneden, maar ook naar voren en naar achteren) dat iedereen er comfortabel in kan zitten. Bovendien werkt alles zeer licht; de koppeling, het stuur, de versnellingen, enz. zodat er totaal geen kracht voor nodig is om deze te bedienen. Omdat de auto uitgerust is met cruise-control en navigatie, elektrische ramen en spiegels leer je daar ook automatisch mee om gaan, wat weer ten gevolge heeft dat je op je examen beter bent voorbereid om je zelfstandige opdrachten tot een goed einde te brengen.
Tevens is de auto uitgerust met stuurbekrachtiging en een stel zeer goede achteruitkijkspiegels, waardoor je met name met de bijzondere verrichtingen (bv. file-parkeren, bochtje achteruit en keren op de weg) beter kunt zien wat er achter je gebeurt, dat maakt de oefeningen een stuk eenvoudiger..!

De lessen duren 60 minuten, maar je kunt ook met blokken van 3 uur werken waarin je ongeveer hetzelfde werk verzet als in 5 losse lessen. Hierdoor ben je veel sneller klaar met je opleiding en ben je ook een stuk goedkoper uit. Wij hebben natuurlijk ook een aantal pakketten waarmee we jullie van dienst kunnen zijn en kunnen jullie ook een spoedcursus aanbieden.

Wij werken ook veel met een Tussen Tijdse Toets (TTT), dit is een rit met een CBR-examinator, die je op ongeveer twee derde van je opleiding moet doen en waarmee je een onafhankelijk advies van de examinator krijgt over je gemaakte vorderingen. Hierdoor weet je precies hoever je met je opleiding bent en weet je ook waar nog aan gewerkt moet worden tijdens de rest van je opleiding. Tevens kun je ook met de TTT vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen krijgen, als je op examen gaat. Erg fijn en een heel goed middel om je slagingskansen behoorlijk te vergroten..!

IMG_7266
IMG_7268
IMG_7270
IMG_7272
IMG_7271
previous arrow
next arrow